WordPress lancerer d. 11. august en af deres største opdateringer i nyere tid. Med denne opdatering bliver det nemmere at optimerer hastigheden på din hjemmeside, samtidig med at der er fokus på øget brugervenlighed. Ændringerne findes i: 

Opdateringer af temaer og plugins

XML sitemap

Lazy load på billeder

Block editoren 

Overordnede brugervenlighed

I det følgende kan du læse hvad opdateringen konkret omfatter og hvilken betydning, det kan have for din anvendelse af WordPress i fremtiden. 

Opdateringer af temaer og plugins

Med WordPress 5.5 er det nu blevet nemmere at opdatere dine temaer og plugins, da der er implementeret en auto-opdaterings mulighed. Dette giver dig mulighed for at lade din plugins og temaer opdatere løbende, og sparer dig tid på at foretage opdateringen manuelt. Dette er dog ikke uden risiko!

Der også er risici forbundet med auto-opdateringer, og dette bør anvendes med forsigtighed. Ved at anvende auto-opdateringer risikerer du at få fejl på siden, som kunne have være undgået, eksempelvis ved plugins hvis udvikler ikke fejltester inden opdateringerne frigives. Der kan dog ske fejl ved selv de bedste plugins, og derfor er det vigtigt at være meget forsigtig med den nye auto-opdaterings mulighed. 

Opdater med ZIP fil

Den nye opdatering gør det desuden nemmere at opdater plugins og temaer ved brug af ZIP filer. Der kan være forskellige årsager til at bruge ZIP filer til opdatering og det er nu ikke længere en opgave som kræver is i maven. Med WordPress 5.5 er det muligt at uploade opdaterigen til plugin’et eller temaet og samtidig erstatte det gamle uden problemer og uden påvirkning af funktionaliteten på hjemmesiden. 

XML sitemap

Nu behøver du ikke længere downloade et SEO plugin, for at have et XML sitemap. Med WordPress 5.5 er XML sitemap indbygge i siden og kan tilgås via https://www.ditdomæne.dk/wp-sitemap.xml. Denne opdatering gør det nemmere for Google at indeksere din hjemmesides indhold og dermed kan det have en påvirkening på din rank på Google. 

Lazy load på billeder

Endnu en forbedring er at wordpress med den nye opdatering, har lavet lady load på billeder. Det betyder at din sides billeder først loades, når brugeren scroller på siden. Dette forbedrer din sides hastighed og dermed også bruger oplevelsen. 

Block editoren 

Den markant største ændring i WordPress 5.5 er block editoren. Med den nye opdatering er det nu nemmere og hurtigere at lave en fuld fungerende side, som samtidig har en minimal loadhastighed. Den lave loadhastighed kan naturligvis også opnås med de forskellige page builderes, som for eksempel Elementor og Divi, men det vil tage længere tid. 

Altså får du med WordPress 5.5 en brugervenlig og tidsbesparende måde, at bygge en hurtig og flot hjemmeside. Blandt de største ændringer i block editoren bør nævnes: 

Markante ændringer i udseende og brugervenlighed

Nye block patterens (afhængigt af tema) 

Let at flytte elementer

Ændring af billeder direkte i editoren

Kopier/indsæt styling af indhold

Responsive funktioner

Kontrol af klienters adgang

Ved at WordPress implementere ovenstående, bliver det en reel mulighed at anvende udelukkende block builderen, frem for at kombinere denne med en page builder.  Og det er gratis!

Få opdateret din WordPress side

WordPress har virkelig lagt meget tid og energi i denne opdatering, og resultatet mærkes tydeligt. Mængen af forbedringer er markant og åbner op for muligheder, både for erfarne og nye WordPress brugere. Brugervenligheden er i højsædet og åbner op for mange spændende funktionaliteter. 

Har du brug for hjælp til at opdatere din side til WordPress 5.5, eller er du helt ny i WordPress universet, så tøv endelig ikke med at kontakte mig.

Har du spørgsmål?

69 69 75 50

Telefontid:

Man – Fre: 09:00 – 15:00

Bredgade 32 – 6000 Kolding – Cvr. 38 41 82 03

manage cookies